VALMISTUSTEKNOLOGIAT

Suoravalu

Polyuretaanipohja valetaan suoraan EVA-aihioon ja kengän yläosaan kiinni. Sen ansiosta kengän käyttöaika pitenee, eikä kengän pohja irtoa yläosasta. Lisäksi, pohjasta tulee luja, se ei luista ja eristää lämpöä erinomaisen hyvin.

EiS-teknologia

Uusin EiS-teknologian avulla voidaan yhdistää EVA ja TPR-materiaalit tehokkaasti niin, että kengistä tulee entistä kestävämpiä käytössä ja pohjan kitka sileillä ja liukkailla pinnoilla paranee. Lisäksi, EiS-kenkä on kemikaalikestävä.

Nordman Thermo-teknologia

on tehtaan oma lämmöneristämisen teknologia, jolla valmistetaan monikerroksisia irtovuoria. Vuoria rakennetaan silmällä pitäen saappaan tulevaa käyttötarkoitusta ja sen mukaan valitaan ja yhdistetään erilaisia eristemateriaaleja.

Tuplasauma-tekniikka

Tuplasaumausta käytetään kahluusaappaiden ja kalastushaalareiden valmistuksessa. Tuplasaumaus tekee Nordman-kalastusvermeistä kestäviä ja vedenläpäisemättömiä.

Kolmivalumenetelmä

Saappaan pohjan kahden kerroksen väliin lisätään kolmas kerros vaahdotettua PVC:ta. Tämän ansiosta saappaan pohja joustaa paremmin ja eristää kylmää tehokkaammin. Lisäksi, saappaan lämpöä eristävät ja antistaattiset ominaisuudet paranevat.

MATERIAALIT

Polyvinyylikloriidi (PVC)

PVC vastaa ominaisuuksiltaan kumia. Kuitenkin, se on kumia kevyempää, kestävämpää ja lujempaa. PVC:sta valmistetaan pääosin kesäjalkineitä ja -saappaita.

Etyleenivinyyliasetaatti (EVA)

EVA on oiva materiaali talvijalkineiden valistamiseen, sillä EVA ei johda lämpöä lähes lainkaan. Se ei kovetu, ei murru eikä halkeile pakkasessa. EVA-saappaissa voi olla tuntikausia lumessa tai kylmässä vedessä paleltumatta. Eripaksuiset lämpövuoret lisäävät kylmänkestävyyttä aina -70С saakka. Lisäksi, EVA on hyvin kevyt materiaali, noin 4 kertaa PVC:ta kevyempää. Siksi liikkuminen EVA-saappaissa on helppoa ja vaivatonta jopa pitkilläkin matkoilla.

Thermo-Plastic-Rubber (TPR)

Toisin sanoen termoplastinen kumi, jossa yhdistyvät kulutusta kestävän PVC:n ja pakkasta kestävän EVA:n ominaisuudet. Yleisimmin TPR:sta valmistetaan pakkaskestavien outdoor-kenkien alaosia. Yleensä TPR-kengät varustetaan lämpimällä vuorella. Nordman valmistaa lujia TPR-kenkiä -70C pakkasrajaan saakka.

Durable Eva Compound (DEC)

DEC-solumuovi on EVA-pohjainen seos, joka yhdistää kevyen ja lämpimän EVA:n ominaisuudet, kuitenkin on sitä 30% kestävämpää. Tämä tarkoittaa, että saapas kestää paremmin pistoja ja viiltoja.

Polyuretaani (PU)

Luja ja kulutuskestävä polyuretaani pysyy lähes muuttumattomana kovassakin käytössä ja kestää hyvin vääntämistä. Poluyretaani on melko kevyt materiaali, joten PU-pohjaisissa saappaassa jaksaa kävellä pitkiäkin matkoja. Lisäksi, se eristää hyvin kylmää, siksi polyuretaanipohja on parhaita mahdollisia vaihtoehtoja talvijalkineissa.

KANKAAT

Neopreeni

Pehmeä, joustava, vedenpitävä ja lämmin huokoinen materiaali.

Nailon

Polyamiidipohjainen joustava ja kimmoisa keinokuitukangas. Nailon on kulutus- ja kemikaalikestävä. Lisäksi, se sietää hyvin ultraviolettia.

Membraani

Membraani suojaa kosteudelta ja tuulelta, kuitenkin, se on hengittävä kangas. Se koostuu useista kerroksista: uloin kerros on kulutusta kestävä ja membraania suojaava; keskellä on vettähylkivä ja vesihöyryä läpäisevä membraani; alimpana on pehmeä kerros.